Karşıyaka'da bahara renkli karşılama
Karşıyaka Belediyesi'nin düzenlediği Hıdırellez Şenliği, binlerce kişinin katılımıyla unutulmaz anlara sahne oldu.
Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşen etkinlikte, 7’den 77’ye her yaştan Karşıyakalı, baharın gelişini müzik ve danslar eşliğinde coşkuyla kutladı. Dilek dileyerek ateşin üstünden atlayan Başkan Yıldız Ünsal “Hıdırellez ateşi, hepimiz için bereket dolu bir geleceğin ve birbirimizle kurduğumuz güçlü bağların simgesi olsun” dedi.
ATEŞ YAKILDI, DİLEK DİLENDİ
Hıdırellez ruhunu yaşatan konser programında önce Seda Öztürk, ardından da Mutlu Dindar sahne aldı. Şarkılarıyla baharın neşesini taçlandıran sanatçılar, katılımcılara bayram havasında bir akşam yaşattı. Ayrıca, Karşıyaka Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü personellerinin yönlendirmesiyle Hıdırellez ateşi yakıldı. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ve eşi Altan Ünsal, ardından vatandaşlar dileklerini dileyerek ateşin üstünden atladı. Şenliğin finalinde sahneye çıkan DJ Akşit ise enerjik performansıyla geceye hareketli bir kapanış yaptı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Bugün burada; baharın coşkusunu, bereketin müjdesini ve birlikteliğin sıcaklığını paylaşmak için bir aradayız. Hıdırellez; umutlarımızı, dileklerimizi ve sevincimizi birleştiren, doğayla bağ kurmamıza vesile olan köklü bir gelenek. Karşıyaka Belediyesi olarak kültürel mirasımıza sahip çıkıyor, bu değerleri yaşatarak kent aidiyetini güçlendirmeyi önemsiyoruz. Hıdırellez ateşi, hepimiz için sağlık, bereket ve güzel günlerin simgesi olsun. Bu akşam bizimle olduğunuz için teşekkür ediyor, dileklerinizin kabul olmasını diliyorum. Hıdırellez Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.