Efeler Belediyesi'nin Yöresel Ve Sağlıklı Alışveriş Noktası: Efe Bakkallar
Efeler Belediyesi'nin halkçı ve üretim odaklı vizyonuyla hayata geçirilen Efe Bakkallar, vatandaşlara hem sağlıklı hem de ekonomik alışverişin kapılarını açıyor. Kadın emeğini, yerli üreticiyi ve ata tohumlarını destekleyen bu proje, Başkan Anıl Yetişkin'in öncülüğünde Efeler'e yepyeni bir soluk kazandırıyor.
KADIN EMEĞİ, YERLİ ÜRETİM, UYGUN FİYAT
Efe Bakkallar’da raflar, Efeler Belediyesi Tarımsal Ürün Fabrikası’nda işlenen ve kadın kooperatifleri ile yerli üreticiler tarafından üretilen doğal ürünlerle dolup taşıyor. Enginardan karakılçık buğday ekmeğine, ejder meyvesinden şevketibostana kadar onlarca farklı ürün, doğrudan üreticiden tüketiciye ulaşıyor.
ATA TOHUMU KARAKILÇIK EKMEKLERİ EFE BAKKALLAR’DA
Efeler Belediyesi'nin kendi arazilerinde yetiştirdiği ata tohumu karakılçık buğdayından üretilen sağlıklı ekmekler, Efe Bakkal raflarında vatandaşlarla buluşuyor. 750 gram ve bin 500 gramlık seçenekleriyle satışa sunulan bu özel ekmekler, doğal beslenmek isteyen vatandaşların gözdesi oluyor.
ÇÖLYAK HASTALARINA ÖZEL GLÜTENSİZ ÜRÜNLER
Toplumun her kesimine dokunan hizmet anlayışıyla hareket eden Efeler Belediyesi, çölyak hastalarını da unutmadı. Efe Bakkallar’ın genişleyen ürün yelpazesinde artık glütensiz ürünler de yer alıyor. Sağlığına dikkat eden herkesin güvenle alışveriş yapabileceği Efe Bakkallar, herkes için erişilebilir sağlıklı gıda sunuyor.
BAŞKAN ANIL YETİŞKİN: TOĞRAĞIMIZIN DEĞERİNİ BİLİYORUZ
Efe Bakkallar projesinin, hem yerli üreticiyi hem kadın girişimcileri destekleyen bir model olduğunu vurgulayan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, “Biz bu toprakların değerini biliyor, vatandaşımızın sofrasına doğrudan katkı sunuyoruz. Efe Bakkallarla hem halkımız kazanıyor hem üreticimiz destekleniyor. Girne Mahallesi ve Kurtuluş Mahallesi’nde hizmet veren Efe Bakkallarımız, sağlıklı gıdaya erişimin en güvenli adresi olmaya devam ediyor. Yöresel tatları uygun fiyatlarla satın almak, kadın emeğine ve yerli üretime destek olmak isteyen herkesi Efe Bakkallar’a bekliyoruz” dedi.