Buca'da sokakların çehresi değişiyor
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle ziyaretleri sırasında ihtiyaçları belirliyor; sokakların çehresinin değişimi için düğmeye basıyor.
Belediye Başkanı Görkem Duman, “Vatandaşlarımızla birebir iletişimde olarak ilçemizdeki çalışmaları daha verimli hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.
Buca Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda her sokağa, her mahalleye sırayla girerek otopark alanları, oyun sokakları ve yeni yeşil alanlar yaratmayı sürdürüyor. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Yaylacık Mahallesi ziyareti esnasında Mahalle Muhtarı Pelin Çotak ve vatandaşlarla yapılan görüşmelerin ardından hızla gerçekleştirilen çalışmalarla mahalle modern bir görünüme kavuştu.
Çalışmaların sonrasında mahalleyi yeniden ziyaret eden Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılandı. Çalışmalardan çok memnun kaldıklarını ifade eden mahalle sakinleri Belediye Başkanı Görkem Duman’a teşekkürlerini iletti.
Buca’yı katılımcı bir yönetim anlayışı ile vatandaşlarla iş birliği halinde yönetmeyi sürdüreceklerini ifade eden Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Halkımızla sürekli iletişim halinde olarak çok daha verimli bir şekilde yol alıyoruz. Ekonomik dar boğazın bizim gibi kamu kurumlarını da yoğun etkilediği bir gündemde, kaynaklarımızı en etkin şekilde, en yüksek fayda sağlamak üzere kullanarak hizmet etmemiz en akılcı olanı. Bu nedenle sürekli sahada olarak hem vatandaşlarımızla hem çalışanlarımızla koordine halinde çalışmalarımızı planlayarak yol alıyoruz” diye konuştu.
NELER YAPILDI?
Yaylacık Mahallesi 46 Sokak ile 166 Sokak arasında uzun zamandır atıl kalmış olan bağlantı yolu açıldı. Buca Belediyesi bu çalışma için yaklaşık 600 ton kaçak moloz temizleyerek alanı imar planındaki yol koduna getirdi. Yolun yapımında 400 metrekare kilit parke taşı kullanılırken yolun her iki tarafına beşer metre kaldırım yapıldı.
Söz konusu alan içinde atıl kalan kısım beton atılarak çelik hasırlarla desteklendi ve boyandı. Çocukların güvenle zaman geçirmesini sağlamak için sokağın giriş çıkışları araç girişine kapatılarak Oyun Sokağı yapıldı. Böylelikle, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın “47 Mahalleye 47 Oyun Sokağı” projesinin yeni bir adımı burada hayata geçirildi. Ayrıca bölgedeki trafo boyandı, etrafı yeşillendirilerek dekoratif aydınlatma ile ışıklandırıldı; cep otoparkları yapıldı.