Buca Belediyesi'nden çölyak hastalarına destek
Buca Belediyesi, ilçede yaşayan çölyak hastalarına glütensiz gıda desteğinde bulundu. İçerisinde glütensiz olarak üretilen ürünlerin yer aldığı gıda paketleri, daha önce sağlık raporlarıyla başvuran vatandaşlara teslim edildi.
Buca Belediyesi tarafından dağıtılan yardım paketlerinde tarhana, irmik, makarna, erişte, şehriye, tatlı-tuzlu kraker, un, gofret, ekmek ve bisküvi gibi ürünler yer aldı. Piyasada yüksek fiyatlarla satılan glütensiz ürünlerin temininde zorluk yaşayan çölyak hastaları, yardımın evlerine kadar ulaştırılmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.
“Yaşamın her alanında dayanışmaya devam”
Konuyla ilgili açıklama yapan Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, çölyak hastalığının bilinen tek tedavisinin ömür boyu glütensiz beslenme olduğuna dikkat çekerek, “Bu diyetin sürdürülebilirliği ne yazık ki ciddi bir maliyet gerektiriyor. Hastalar için uzun soluklu ve yorucu olan bu süreçte yanlarında olmak istedik. Dayanışmayı yaşamın her alanına yayma hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm yurttaşlarımıza eşit ve sağlıklı bir yaşam sürebileceği bir kent oluşturmak için dayanışma ruhuyla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
“Glütensiz gıdaya ulaşmak masraflı”
Glütensiz gıdaya ulaşmanın oldukça masraflı olduğunu ifade eden çölyak hastası Mustafa İnal ise kendisinin yanı sıra kızının da bu hastalık ile mücadele ettiğini belirterek, bu tür desteklerin kendileri için çok anlamlı olduğunu vurguladı. İnal, “Glütensiz ürünlere ulaşmak herkesi olduğu gibi bizi de zorluyordu. Bizi düşünen ve bu yardımı ulaştıran Başkanımız Görkem Duman’a teşekkür ederiz” diye konuştu.