Arınç bile isyan etti: Bu karar vicdanla bağdaşmaz

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, tutuklu yargılanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'a destek ziyaretinde bulundu. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Çalık'ı ziyaret eden Arınç, adalet ve vicdan çağrısıyla dikkat çekti.

“Adli Tıp Hâlâ Karar Vermedi”

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, Başkan Çalık ile doğrudan görüşemediğini ancak sağlık ekibinden bilgi aldığını söyledi. Çalık’ın daha önce yaşadığı sağlık sorunlarının yeniden nüksetme riskine dikkat çeken Arınç, hastanede verilen kaliteli hizmete rağmen Adli Tıp Kurumu’nun hâlâ net bir karar vermemiş olmasını eleştirdi.

Arınç, "Bu süreçte vicdan, merhamet ve insaf devreye girmelidir" diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

“Tutuksuz Yargılanmalı” Vurgusu

Otuz yıllık hukukçu kimliğini hatırlatan Arınç, tutukluluğun istisna, tutuksuz yargılamanın ise kural olması gerektiğini belirtti. “Çalık’ın serbest yargılanması en büyük temennimiz. Bu sadece benim değil, tüm toplumun ortak beklentisi” dedi.Kendisine de geçmişte ceza verildiğini, beş yıl hapis cezasına çarptırıldığını ancak tutuksuz yargılandığını ifade eden Arınç, Cumhurbaşkanı’nın bile mahkumiyet kesinleşmeden cezaevine girmediğini hatırlattı.

“Murat Çalık Pırlanta Gibi Bir İnsandır”

Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumuna ilişkin endişelerini dile getiren Arınç, Çalık’ı “pırlanta gibi bir insan” olarak niteledi. Hakkındaki suçlamaların dayanaksız olduğuna inandığını belirten Arınç, “Zamanla gerçekler ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Adalet, Vicdan ve Hukuk Vurgusu

Bülent Arınç’ın açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, tutuklu yargılamalara yönelik tartışmaları da yeniden alevlendirdi. Arınç’ın mesajı, hem insan haklarına hem de adalet sistemine yönelik hassasiyetin altını çizdi:

“Bu karar, ne vicdanla ne hukukla bağdaşır.”